Returbilen

Även om det inte är en sevärdhet eller turistattraktion så är det många både från Örebro och i dess omnejd som besöker Returbilen. En bilskrot som säljer begagnade bildelar till fasta priser. För de som är händiga finns därmed rejält stora summor att spara. Men man bör vara säker på kvalitén på sakerna man köper. För som alltid med skrotar så säljs allt i ”Befintligt skick”

Priser

Priserna är alltid exakt samma för bildelarna – oavsett om man köper en motor till en BMW eller en Skoda. Priset är alltså satt till den specifika bildelen. Exempelvis kostar en avgaskyl 400kr, en bakruta 250kr och en askkopp 30kr. Är det billigt? Det tyska mycket stora bildelsföretaget Delticom, som även driver motorolja-online.se, säljer sina allra billigaste sommardäck för 450kr st. Det kan jämföras med Returpilen som tar 100kr per däck. Hittar man ett däck man vill behålla fälgen på kostar det 200kr eller 300kr beroende på om det är plåt eller aluminiumfälgar. Även om prisnivån skiljer något så kan man räkna med priser kring 10-20% av ordinarie pris.

Kom ihåg att verktyg inte lånas ut och personalen inte hjälper till att få loss bildelarna. Enbart elektrisk tigersåg är tillåten som elektriska verktyg. I övrigt är handverktyg tillåtna.

Bevaka

Söker du en bildel till en specifik bil och den inte finns inne så är en rekommendation att lägga in en bevakning. Man anger då bilmodell, hur många månader man vill att bevakningen ska ske samt vilka av Returbilens anläggningar den ska gälla vid. Sen är det bara att kolla mailkorgen regelbundet. Ett mail skickas nämligen ut när de får in en bil av den modellen.

Öppettider

Returbilen har öppet vardagar 9-17 samt lördagar 9-15. Alla helgdagar har man stängt och även dagar vid storhelger ex Annandag Jul, Midsommar Afton osv.